Zinvol bezig zijn:
zelfontwikkeling als levensstijl

Als je op deze site terecht bent gekomen ben je waarschijnlijk, net als ik, geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling. Tijdens mijn (nog steeds voortdurende) zoektocht heb ik allerlei interessante inzichten opgedaan. Ik wil deze graag delen, en ik hoop dat je er iets aan hebt. Mocht je wat meer willen weten over mijn levensverhaal, en hoe ik ben gekomen tot waar ik nu ben, lees dan vooral verder.


Al vanaf dat ik een peuter was zei men over mij dat ik zo onzeker en stil was. Ik was (en ben) graag op mezelf, en ben over het algemeen vrij rustig. Je zou me een dromer kunnen noemen. Dat is in ieder geval wat er steevast in mijn schoolrapporten stond "zit vooral uit het raam te kijken, en is al afgeleid door een spin" (veel later zou ik nog eens het label ADD opgeplakt krijgen). Ondanks dat ik 'nooit oplette en niet wilde', kwam ik via de HAVO, VWO op de universiteit terecht, waar ik een master in de psychologie heb afgerond. Daar heb ik dan wel 7 jaar over gedaan, maar hé, ik heb het wel gedaan! Tijdens mijn studie had ik het (naïeve) idee dat ik aan het einde van mijn studie wel zou weten wat ik met mijn leven wilde. Nou, niet dus. Wat volgde is een jarenlange zoektocht naar wie ik ben en wat ik wil. 


Deze zoektocht ging door pieken en dalen (ook diepe), waarin ik dus het label ADD kreeg (en nog meer, HSP, introvert, INFJ, blauw/gele persoonlijkheid..) met bijbehorende medicijnen (waar ik mee gestopt ben), heel veel (zelf)twijfel, 2 keer een burn-out/overspannenheid doormaakte, heel veel verschillende hulpverleners zag, vele baanwisselingen, duizenden pagina's aan literatuur doornam, een nieuwe opleiding startte (en faalde), toen weer tegen een burn-out aan zat, daarin zelf een weg vond met een fantastische psychotherapeut, ontspanningstherapeut, coach, verschillende sparringpartners, meditatie, heel veel lezen, reflecteren en observeren, en nu dan schrijven! En nu begin ik dan, stukje bij beetje, een vaag idee te krijgen van wat ik wil gaan doen. En wat nu zo grappig is? Dat wat ik wil gaan doen wel heel erg veel te maken heeft met psychologie. Was dat dus toch een goede keuze. En die zelftwijfel en onzekerheid? Die lijkt steeds verder naar de achtergrond te verdwijnen.


Via deze website wil ik mijn inzichten delen met anderen. In de hoop dat ze er wat aan hebben. En om die enorme hoeveelheid informatie uit mijn hoofd te krijgen. Mocht je ergens meer over willen weten, dan kun je een berichtje sturen naar info@zinvolbezigzijn.nl